Sustainable in a Generation Plan

Verregaand, ambitieus en transparant: zo wil Mars pionieren in duurzaamheid.

Het vooruitstrevende ‘Sustainable in a Generation Plan’ is de leidraad voor onze beslissingen in België. Met het ‘Sustainable in a Generation Plan’ wil Mars wereldwijd groeien op een manier die goed is voor de mensen in onze ruime waardeketen, goed voor de planeet en goed voor zaken. Het plan omvat drie onderling verbonden ambities:

  • Gezonde Planeet: verminderen van de ecologische voetafdruk,
  • Groeiende menselijke welvaart: meer inkomen, mensenrechten en kansen voor vrouwen,
  • het Bevorderen van het Welzijn: voedselveiligheid- en zekerheid, product- en ingrediëntenverbetering en verantwoordelijke marketing.

Dit plan stuurt ook onze beslissingen in België: van het aankopen van duurzaam geteelde grondstoffen, over de keuze voor duurzame logistieke routes en hubs, het overschakelen op hernieuwbare elektriciteit, voor het welzijn van de werknemers op kantoor en in fabriek, tot het actief bijdragen aan groter welzijn en keuze voor de consument.

Zo kozen we in 2016 voor een ecologische logistieke campus. We zijn bovendien trots om 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken uit windparken voor al onze Belgische activiteiten. We verwerken in onze Uncle Ben’s® rijstfabriek in Olen Basmati premium kwaliteitsrijst die voor 100% afkomstig is van boeren die telen volgens de Sustainable Rice Platform standaard.

We zetten hoog in op onze ambitie voor gezondheid en welzijn, zo engageren we ons om volkoren granen of peulvruchten in 50% van ons portfolio te integreren tegen 2021. In België ontwikkelen we elk jaar een “Ben’s Beginners”-campagne om ouders te inspireren samen met hun kinderen gezonde maaltijden te koken. Want wat je eet is belangrijk, maar met wie je eet is dat ook.

Welzijn en ontwikkeling staat ook centraal voor de werknemers, sinds 2009 is Mars in België erkend is als Great Place to Work.

 

 

 

 

 

 

Ontdek meer over Mars Belgium op de food.be website