Spadel ontving het ‘CO2-neutral’ label voor al haar vestigingen

Spadel, producent van natuurlijk mineraalwater, heeft het « CO2-Neutral » label ontvangen van CO2Logic en Vinçotte voor het geheel van haar vestigingen in Europa.

Duurzaamheid is één van de strategische pijlers van de ondernemingsstrategie van Spadel. Ze heeft daarom in 2010 ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd: tegen 2015 een daling met 20% van haar CO2 voetafdruk en om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn.

De eerste doelstelling -20% voor 2015 werd behaald en Spadel kan vandaag met fierheid zeggen dat het eind 2015 CO2 neutraal is geworden voor het geheel van haar vestigingen, productiesites en kantoren, in Europa.

De doelstelling om tussen 2010 en 2015 de CO2 voetafdruk met 20% te verminderen werd gerealiseerd, waarvan het grootste deel via eigen inspanningen (15%) en de rest (5%) via CO2-compensatie (offsetting).

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder Spadel: “Duurzaamheid zit in ons DNA. Spadel wil een duurzame onderneming zijn in een duurzame wereld. Het behalen van het CO2-neutral label bevestigt de inspanningen die we al jaren leveren om concrete antwoorden te bieden om onze CO2 voetafdruk tot een minimum te herleiden. Dit versterkt de keuze van de groep om sterke regionale kwaliteitsmerken aan te bieden die ook een lage CO2 afdruk hebben".

Ontdek meer over Spadel op de food.be website