SEM Foundation ondersteunt cacaoboeren in Indonesië

Stichting SEM Foundation is in 2016 opgericht door de familie Huurman, eigenaar van de bedrijven Ickx, Dragee, Rosenberg en Pralibel. Vanuit de familie Huurman groeide het idee en de behoefte om iets terug te doen voor de bevolking van cacao producerende landen. Het idee voor het oprichten van de stichting was geboren. De stichting is vernoemd naar Sem. Het eerste kleinkind van Bas en Johanna Huurman en zoon van Sjaak Huurman en Wendy Verdult,  welke op de leeftijd van 19 maanden in 2011 overleden is.

De SEM Foundation ziet het als haar verantwoordelijkheid iets terug te geven aan de bevolking van cacao producerende landen (Indonesië, Ivoorkust, Ghana, Brazilië, Colombia, Tanzania, Peru, Kameroen en Maleisië), door het doen van uitkeringen aan instellingen. Deze initiatieven kunnen liggen op het gebied van kinderen, educatie, openbare voorzieningen, gezondheidszorg, huisvesting en productiviteit.

Inmiddels is het eerste project van start gegaan waarbij  de SEM Foundation, in samenwerking met de Rabobank Foundation, werkkapitaal beschikbaar stelt aan de KSS coöperatie in Indonesië zodat er meer cacaobonen tegen eerlijke prijzen kunnen worden ingekocht van de boeren, waardoor de kwaliteit van leven van deze boeren en hun gezinnen zal verbeteren.

Voor meer informatie, kijk op www.semfoundation.org

Ontdek Pralibel op de food.be website