Het garanderen van goede arbeidsomstandigheden, ook buiten onze bedrijven en voorbij onze grenzen
Kwalitatieve doelstellingen
De voedingsindustrie wenst bij te dragen tot het verbeteren van de werkomstandigheden van de landbouwers en werknemers voorbij onze grenzen, met name in ontwikkelingslanden.
Ambities van de sector
- Goede werkomstandigheden voor 100% van de leveringen tegen 2030
- 100% duurzame palmolie tegen 2020
Bijdrage en plan van aanpak van FEVIA
De bedrijven sensibiliseren om de principes van de duurzame ontwikkeling te integreren in hun aankopen
Door:
- Lid te zijn van de BASP (Belgian Alliance for Sustainable Palm) en de bedrijven uit te nodigen om aan te sluiten bij deze dynamiek
- Ervoor te zorgen dat 100 voedingsbedrijven het « duurzame aankopen » ondertekenen
Bijdrage aan de « Sustainable Development Goals »
Indicatoren
Er bestaat geen enkele globale indicator die het toelaat om de evolutie van de integratie van de principes van de goede werkomstandigheden in de voedselketen voor de producten die in België werden vervaardigd.