HARMONY: de tarweteelt verduurzamen en heerlijke koekjes bakken!

Mondelēz International is de grootste koekjesmaker in Europa, met merken zoals LU, TUC en Prince. Met het Harmony programma willen we de tarweteelt verduurzamen en onze positieve impact op het milieu verhogen. Hiervoor werken we samen met lokale landbouwers, zo dicht mogelijk bij onze koekjesfabrieken. De Harmony landbouwers krijgen een premie om dit veeleisend programma te volgen met duurzame landbouwpraktijken, dit om tarwe te telen op een duurzame manier en zo het gebruik van pesticiden en meststoffen te verminderen, het water en de grond te beschermen, en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Het Harmony programma bevat bovendien specifieke praktijken voor het bevorderen van de lokale biodiversiteit. Eind 2017, werkten we samen met meer dan 1700 Harmony landbouwers (waaronder ook Belgische landbouwers), werd er 20% minder pesticiden gebruikt in tarweteelt*, werden er 1026 hectare akkers gereserveerd voor biodiversiteit en werden er 16,9 miljoen bijen geregistreerd sinds de lancering van het programma. Harmony wordt het uitgangspunt voor al onze koekjesmerken: tegen 2022 willen we 100% van onze koekjes in EU produceren met Harmony tarwe. Meer info op www.harmony.info.

*Bron: TFI (Treatment Frequency Index) voor Harmony campagnes 2009-2017, vergeleken met nationaal gemiddelde voor tarwe in 2008 (Frans Ministerie van Landbouw).

Ontdek meer over Mondelēz International op de food.be website