Guylian zet breed in op duurzaamheid

Sinds het referentiejaar 2005 heeft Guylian ondanks een gestage uitbreiding van de productieplant een verlaging van energieverbruik van 15% gerealiseerd. Het orgelpunt van deze efficiëntieoefening is de geplande installatie van een warmtekrachtkoppeling (wkk), een installatie die stroom produceert vanuit verbranding van aardgas waarbij de vrijgekomen warmte ingezet wordt voor tal van bedrijfstoepassingen. Deze wkk wordt in 2018 geïnstalleerd en heeft als doel een energiereductie van 8% op de totale energiemix tov 2016.

Naast energiereductie neemt Guylian in het najaar van 2017 een frozen-shell lijn in gebruik waarop de Master Selection pralines worden geproduceerd. Een productinnovatie die een uitgesproken smaakbeleving belooft in een compacte praline en zo tegemoetkomt aan de vraag naar kleinere portiegroottes. Hiertoe werd het team chocolatiers uitgebreid en getraind in de nieuwe productietechnieken noodzakelijk voor deze ontwikkeling.

Tenslotte zal Guylian in 2018 gebruik maken van andere grondstoffen. Zowel palmolie (voor palmplantages rooit men soms bosgebied met hoge ecologische waarde), als soyalecithine (GMO risico) worden vervangen door ingrediënten op basis van zonnebloemolie. Dit, en de investeringen die Guylian jaarlijks doet in Project Seahorse ter bescherming van de habitat van de zeepaarden, geeft aan dat duurzaamheid voor Guylian realiteit is.

Ontdek meer over Chocolaterie Guylian op de food.be website