Ferrero farming values cacao: een stap dichter bij 100% duurzame chocolade

Om de toekomst van de cacaosector veilig te stellen, zetten we ons in om de duurzaamheid van de cacaoproductie te ondersteunen en te verbeteren door de uitvoering van het Ferrero Farming Values (FFV) Cacao-programma. In dat kader is onze aanpak gebaseerd op drie pijlers: certificering, institutioneel engagement en lokale partnerschappen.Wij gaan voor 100% gecertificeerde cacao tegen eind 2020.

In het boekjaar 2016-2017 hebben we meer dan 130.000 ton cacaobonen gebruikt, waarvan 70% gecertificeerd was als duurzaam. Momenteel kopen we onze duurzame cacaobonen in met de volgende certificeringsnormen: UTZ Certified, Rainforest Alliance Certified ™ en Fairtrade.Om die duurzaamheidsdoelstellingen tegen eind 2020 te bereiken, werken we samen met non-profitorganisaties en landbouworganisaties om de agrarische, sociale, ecologische en commerciële problemen in verband met de cacaoteelt aan te pakken.

We steunen ook lokale projecten om een duurzame cacaoproductie te waarborgen en tegelijkertijd de levensomstandigheden van de producenten en het welzijn van hun gemeenschappen te verbeteren. Zo zijn we in Ivoorkust in 2016 een Fairtrade-partnerschap aangegaan met de coöperatie ECOOKIM en in 2014 met de organisatie Save the Children.Ferrero zet zich in voor een 100% duurzame afzetketen voor landbouwproducten tegen 2020. Daarom ontwikkelen we een FFV-programma voor al onze grondstoffen. Dat wil zeggen: cacao, hazelnoten, palmolie, rietsuiker, melk en eieren. Meer informatie vindt u op onze website.

Ontdek meer over Ferrero op de food.be website