« Cocao for Schools » in Tanzania

Enkele jaren geleden besloot Kim’s Chocolates om een uniek, eigen project op te starten in Kyela, in de zuidelijke hooglanden van Tanzania: het “Cocoa for Schools” project. Dit project heeft het ambitieuze doel om de levenskwaliteit van duizenden cacaoboeren en hun families te verbeteren. Door voornamelijk in te zetten op onderwijs, biedt het programma dé sleutel tot welvaart en welzijn.

Via het “Cocoa for Schools” project, zet Kim’s Chocolates zich onvermoeibaar in om de schoolgebouwen in lokale gemeenschappen te verbeteren. Ons doel is om de komende 10-12 jaar ongeveer 1800 klaslokalen en lerarenkamers te bouwen, te voltooien of te verbouwen. Bovendien trekken we erop uit om 430.000 schoolboeken te verspreiden.

Het project gaat zelfs een stapje verder dan onderwijs en wilt de boeren helpen op meerdere manieren, bijvoorbeeld door het geven van trainingen om hen de beste landbouwtechnieken aan te leren, door het leveren van nieuwe cacaobomen en hen te voorzien van toestellen die elektriciteit opwekken uit zonne-energie.

Ontdek meer over Kim's Chocolates op de food.be website