Cacao-Trace chocolade: de toekomst van chocolade in handen van de duurzame toeleveringsketen

Cacao-Trace staat voor duurzame chocolade van hoogstaande kwaliteit. Het is een programma, met voordelen voor iedereen, dat bouwt op de lokale kennis en expertise van de cacaoboer. Het geeft hen de mogelijkheid om productiever en duurzamer te zijn.

Door de cacaoboeren te helpen de waarde van hun cacao te verhogen, zullen ook toekomstige generaties van lekkere chocolade kunnen blijven genieten. Cacao-Trace beantwoordt direct aan de noodzaak voor een meer duurzame en transparante cacaotoeleveringsketen. Cacao- Trace legt de nadruk op kwaliteit, scholing en opleiding. Het geeft de cacaoboeren de ruimte hun vaardigheden te verbeteren om nog productiever en duurzamer te worden en ervoor te zorgen dat ook de komende generaties nog lang van chocolade kunnen genieten. Voor iedere kilo chocolade geeft Cacao-Trace een ‘Chocolade Bonus’ van 10 cent terug aan de boeren. Dit eenvoudige en transparante bonussysteem is uniek omdat 100% van de bonus ook daadwerkelijk bij de boeren zelf terecht komt.

Cacao-Trace biedt de cacaoboeren een extra beloning: een premie die gelinkt is aan de kwaliteit van de cacaobonen. Door de kwaliteit te verbeteren, verdienen de boeren meer, waardoor ze nog meer gemotiveerd zijn om de kwaliteit van hun cacaobonen verder te verhogen.Door het kopen van Cacao-Trace chocolade verbetert u de levens van cacaoboeren en hun families. Gecontroleerde scheiding van Cacao-Trace cacaobonen, direct vanaf het oogstmoment en gedurende het gehele proces, zorgt ervoor dat we precies weten waar de bonen vandaan komen en kunt u erop vertrouwen dat alle Cacao-Trace bonen van optimale kwaliteit en geregistreerd zijn.

Ontdek meer over Puratos op de food.be website