Biogas – en waterzuiveringsinstallatie van PepsiCo in Veurne

PepsiCo is ervan overtuigd dat duurzame groei, met aandacht voor voeding en gezondheid, milieu en mensen, een succesvolle toekomst voor het bedrijf garandeert. Daarom investeert het permanent in duurzaamheid, waarbij de zakelijke doelstellingen hand in hand gaan met maatschappelijke verantwoordelijkheid.

In 2013 opende PepsiCo in Veurne een biogas- en waterzuiveringsinstallatie. De biogasinstallatie stelt PepsiCo is staat groene stroom te produceren uit plantaardig afval en zo een deel van het elektriciteitsverbruik van de vestiging in Veurne te dekken.

Voor de waterzuiveringsinstallatie werkte PepsiCo in 2012 samen met drinkwaterbedrijven IWVA en De Watergroep. Dankzij de waterzuiveringsinstallatie is PepsiCo in staat om de helft van het gebruikte water te zuiveren en zo het waterverbruik te verlagen. Het gezuiverde water voldoet aan de strengste eisen voor drinkwater.

Voor de officiële opening van deze biogas- en drinkwaterinstallatie kreeg de fabriek in Veurne in 2013 bezoek van toenmalig Vlaams minister-president Kris Peeters.

Ontdek meer over PepsiCo op de food.be website