Bij Danone geloven ze dat het hun verantwoordelijkheid is om gezondheid te brengen via voeding

Omwille van een meer sedentaire levensstijl en minder gezonde voedingsgewoontes, kampt onze moderne maatschappij met grote uitdagingen op vlak van volksgezondheid. Danone wil consumenten inspireren om gezondere voedingsgewoontes aan te nemen. Een engagement dat in het bedrijfs-DNA zit en dat sinds 2017 zwart op wit staat in de 6 Nutrition Commitments van Danone.

Het eerste commitment gaat over voortdurend werken aan een goede nutritionele samenstelling van hun producten. Dit beslaat zowel het bevorderen van goede nutriënten in hun producten (vitamines en mineralen), als het verminderen van hun suiker-en vetgehalte.

Onlangs werden nieuwe interne nutritionele standards vastgelegd, gebaseerd op de meest recente officiële voedingsrichtlijnen zoals de WHO en EFSA en recent wetenschappelijk inzicht waaronder ook hun eigen studies.

Tegen 2020 engageert Danone zich dat 100% van hun producten zal voldoen aan deze nieuwe nutritionele standards. In België betekent dit concreet dat Danone partner is van het Convenant Evenwichtige Voeding tussen de Minister van Volksgezondheid, Fevia en Comeos over de reductie van kcal intake. Toegespitst op zuivelproducten houdt dit de reductie in van toegevoegde suikers, met 8% tegen 2020.

Ontdek Danone op de food.be website