AB InBev print 3D banken van Tomorrowland bekers

In juni heeft AB InBev een pilootproject gelanceerd waarbij het plastic bekers via 3D printing recycleert tot zitbanken. Daarvoor installeerde de brouwer op 5 juni, Wereldmilieudag, in primeur de eerste enorme mobile 3D printer tijdelijk in Leuven.

De printer heeft live naast het kantoor van AB InBev meubels geprint van de meer dan 500kg PET afval die werd verzameld, gesorteerd en gerecycleerd op Tomorrowland 2017. De 3D-printing kwam tot stand in samenwerking met The One Project, een 360° platform dat plastic afval omvormt tot nieuwe, nuttige objecten door middel van 3D printing. Als pilootproject werden de banken op het plein naast het kantoor en op de terrassen van het gebouw geplaatst.

De voorbije jaren werkte AB InBev al samen met Tomorrowland, OVAM en FostPlus om festivalgangers te sensibiliseren rond afval en recyclage. In maart lanceerde AB InBev haar wereldwijde Duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder ook het doel om tegen 2025 100% van hun producten in herbruikbare verpakking of voor het merendeel uit gerecycleerd materiaal te laten bestaan. De brouwer is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als leidinggevende brouwer en zet daarom steeds meer in op een groen beleid.

Ontdek meer over Ab Inbev op de food.be website