100+ Accelerator: AB InBev investeert in duurzame start-ups

AB InBev investeert via het “100+ Accelerator” programma in bedrijven die milieu-uitdagingen helpen oplossen en inzetten op duurzaamheid.

Dit jaar selecteerde AB InBev, uit wereldwijd 600 inzendingen, 21 start-ups om aan het programma deel te nemen. Daaronder zijn ook twee Belgische bedrijven: Do Eat en Pure Value Europe. De geselecteerde Belgen maken respectievelijk eetbaar servies van graanresten en duurzame displays voor supermarkten. Het “100+ Accelerator” programma zal de start-ups helpen met tools, resources en contacten. Ze krijgen het komende jaar een begeleiding die kan oplopen tot 100.000 dollar. Bovendien krijgen de bedrijven in 2019 de mogelijkheid hun project te pitchen bij 250 AB InBev managers en een extern publiek voor extra ondersteuning.

Met de investering in deze start-ups zet AB InBev een volgende stap om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen voor een betere en schone wereld. Zo wil AB InBev onder meer dat in 2025 alle verpakkingen voor 100% bestaan uit volledig of grotendeels gerecycleerd materiaal. Ook wil de bierbrouwer in 2025 alleen nog maar energie inkopen uit volledig hernieuwbare bronnen en 25% CO2-reductie realiseren in haar gehele keten, onder meer door gebruik van minder verpakkingsmateriaal en groen transport.

Voor meer informatie, klik hier

Ontdek meer over Ab Inbev op de food.be website